vrijdag 11 oktober 2019

Koga fietsen in Nederland

Het straatbeeld is in Nederland wordt voor een groot deel getypeerd door het enorme aantal fietsen. Maar hoe is fietsen eigenlijk zo populair geworden in Nederland? IN dit artikel zullen we antwoord geven op die vraag. Bent u geïnteresseerd in het aankopen van een van de moderne Koga Fietsen? Koga fietsen koopt u snel en eenvoudig bij Atlas Fietsen. Deze aanbieder komt de gekochte fietsen zelfs bij u thuis leveren! Hoe makkelijk is dat.

Dit is de fiets van vroeger

De eerste fiets is circa 200 jaar geleden uitgevonden door de heer Karls von Drais. Deze man bouwde een fiets dit een stuk anders was als dat wij gewend zijn. Deze fiets had namelijk geen trappers en stond bekend als een heuse loopfiets. Er werd namelijk gebruik gemaakt van een houten balk als zitvlak. Dennis Johnson ging aan de haal met dit concept en maakte in Londen een versie die een stuk meer lijkt op de fiets van nu lijkt. Deze versie verspreidde zich snel over West-Europa. De populariteit nam al snel weer af want de fiets was namelijk erg gevaarlijk. Veel voetgangers werden aangereden door deze fiets. In sommige steden werd zelf een verbod ingesteld.

Fietsen en Nederland

Fietsen is mateloos populair in Nederland maar dit is niet altijd zo geweest. Dit is namelijk pas ontstaan in de loop van je jaren 70 toen veel mensen het overmatige gebruik van de auto begonnen te verafschuwen. Mensen vonden dat de auto’s in woonwijken de veiligheid in gevaar brachten en daardoor ontstond een roep naar alternatieven. De overheid beantwoorde deze vraag door de gehele fietsinfrastructuur op de schop te gooien waardoor de fiets snel meer populariteit verwierf in Nederland. Ook in minder stedelijke gebieden werd de fiets toegankelijk en werd het zelfs gezien als een manier om te ontspannen voor veel mensen. Vandaag te dag fietsten ongeveer 26% van de Nederlanders regelmatig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten