vrijdag 6 september 2019

Hoe boxsprings worden gemaakt

De boxsprings hebben een mooie afgewerkte uitstraling en biedt u verhoogd slaapcomfort. Maar wat gebeurt er eigenlijk bij het productieproces van de boxspring? De productie van de boxspring is vaak maatwerk en een echt vakmanschap. In dit artikel leggen wij uit hoe een boxspring in elkaar wordt gezet.

De binnenkant van de boxspring

In het onderstel van de boxspring zit een vering, gemonteerd midden in het matras. Dit is de kern van de boxspring. Vaak wordt deze binnen vering dichtgemaakt met stoffen als wol of paardenhaar. De overige ruimte van de boxspring bestaat uit een holle ruimte. Dit zorgt voor de karakteristieken die de boxspring geniet. Zo zorgt de boxspring voor een verbeterde ventilatie bij het slapen. Voor de elektrische boxspring is er vaak ook een mechanisme toegevoegd in de binnenkant van het onderstel zodat de boxspring verstelbaar is.

De buitenkant van de boxspring

De buitenkant van de boxspring heeft vaak een bekleding. Deze bekleding heeft als functie om visueel aantrekkelijk te zijn, gemakkelijk te onderhouden zijn en een comfortabele ligging te hebben. Men kan bijvoorbeeld kiezen voor een lederen bekleding van de boxspring als u hem gemakkelijk schoon wilt kunnen maken.

Duurzaamheid

Naast dat de keuze voor een boxspring een kwaliteitsoverweging is, worden de boxsprings vaak ook duurzaam en milieubewust gefabriceerd. Deze zogenaamde eco-boxsprings worden gemaakt van eerlijke verhandelde en natuurlijke materialen. Ook voor de matrassen van de boxspring wordt gebruik gemaakt van stoffen die natuurlijk zijn. Denk aan paardenharen en wol in plaats van synthetische stoffen.

Tot slot

Het maken van een boxspring is dus een echt ambacht. Tijdens het productieproces komen veel mensenhanden te pas. De boxspring kan tegenwoordig vaak geheel worden op de eisen van de klant, echt maatwerk dus! Tevens kan er door middel van stof en materiaalkeuze een duurzame oplossing worden geleverd aan de klant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten