vrijdag 12 juli 2019

Boxspring kopen met comfortabele opbouw

Men kan een boxspring kopen om verschillende redenen. Na jarenlang te hebben geslapen op een traditioneel bed met lattenboden en matras vraagt u zich vast af wat er nou precies zo speciaal is aan het slapen op een boxspring. Wilt u een boxspring kopen? In dit artikel leggen wij de opbouw van de boxspring uit zodat u weet waar u op moet letten bij het proces van een boxspring kopen

Onderdelen van de boxspring

Een Boxspring bestaat uit drie onderdelen. Het onderstel is opgebouwd uit een bak met aantal veren die vaak gestoffeerd wordt opgeleverd. De boxspring heeft zijn naam dus ook te danken aan deze bak met veren. In het onderstel zit tevens al een matras verwerkt. Daarboven plaatst men een ander matras, dit noemt met het bovenmatras. Deze twee matrassen zorgen ervoor dat de boxspring extra luxe en uniek is. Tevens bestaat er een mogelijkheid nog een matras bovenop de boven matras te monteren, dit noemt men de topper en is vaak een optionele toevoeging maar geeft volgens gebruikers nog net dat beetje extra luxe.

Soorten boxsprings

Bij het proces om een boxspring te kopen moet men letten op de variant van de boxspring. Zo kent men de Amerikaanse boxspring en de Scandinavische boxspring. De Amerikaanse boxspring bestaat uit het onder- en bovenmatras waarbij de topper is ingebouwd in het bovenmatras. De Scandinavische boxspring inclusief topper heeft drie lagen. Let hier dus als u een boxspring wilt kopen. Daarnaast bestaat er een optie om een elektrische boxspring te kopen. Deze boxsprings kennen een onderstel die u elektrisch kunt verstellen waardoor u het bed makkelijk versteld naar wens. U kunt vandaag te dag legio elektrische boxsprings kopen, zo bestaan er boxsprings met een handbedieningskastje en draadloze afstandbedieningen.

Waarom moet u een boxspring kopen?

U zal zich wel afvragen waarom deze opbouw u moet overtuigen om een boxspring te kopen. Het onderstel van het bed kent veel open ruimtes, wat de ventilatie van de ten goede komt. Door deze ventilatie kan het vocht razendsnel verdampen. Tevens bieden de meerdere matrassen een optimale ondersteuning zodat u een perfecte nachtrust kunt ervaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten