woensdag 24 juli 2019

BBT Shop en hoe basketbal is ontstaan

Hoe kan het dat Basketbal vooral in Amerika zo populair is? De grootste reden is omdat de sport hier is ontstaan. Bent u zelf een basketballer maar heeft u nog alle spullen voor het basketballen in huis? Dat is geen probleem! Deze besteld u namelijk eenvoudig bij BBT Shop. Op https://www.bbtshop.nl/ besteld u producten die morgen al worden afgeleverd op uw adres. Wat een gemak! In dit artikel gaan wij verder in op het ontstaan van de basketbal sport.

Sportleraar uit Springfield

In 1891 werd het basketbal uitgevonden door James Naismith. De docent aan het opleidingsinstituut YMCA in Springfield verdeelde zijn klas van 18 studenten in twee teams van negen. De bedoeling was om een indoor spel te creƫren waar techniek en behendigheid nodig was. De eerste basketbalwedstrijd werd nog gewoon gespeeld met een voetbal die in en perzik mand werd geworpen.

Ontwikkeling van de sport

De sport werd gedurende de jaren 20 van de 20e eeuw steeds populairder. Zo ontstonden er al professionele ploegen in deze periode. Helaas werd de sport nog niet zo goed georganiseerd in deze tijd. De wedstrijden werden bijvoorbeeld gegeven in danszalen of schuren. Dit is met de komt van de National Basketball Association (NBA) veel professioneler geworden.
In Nederland ging de ontwikkeling een stuk slomer als in Amerika. Alhoewel de sport, mede door Lew Lake, een sportleider van het YMCA in Springfield heeft de sport in Nederland toch flink aan populariteit weten te winnen. De eerste jaren van het basketbal was in Nederland pas echt van de grond gekomen na de jaren 50. In 1955 heeft de NBB, de Nederlandse basketbal bond, koninklijke toestemming gekregen.

Heeft u alles?

Heeft u nog niet alle sportkleding, ballen en baskets in huis? U kunt deze producten gelukkig gemakkelijk bestellen bij BBT Shop, de specialist in basketbal artikelen. U kunt ook een bezoekje brengen aan de fysieke winkel van deze webshop. Wij zien uw bezoek graag tegemoet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten