woensdag 24 juli 2019

BBT Shop en hoe basketbal is ontstaan

Hoe kan het dat Basketbal vooral in Amerika zo populair is? De grootste reden is omdat de sport hier is ontstaan. Bent u zelf een basketballer maar heeft u nog alle spullen voor het basketballen in huis? Dat is geen probleem! Deze besteld u namelijk eenvoudig bij BBT Shop. Op https://www.bbtshop.nl/ besteld u producten die morgen al worden afgeleverd op uw adres. Wat een gemak! In dit artikel gaan wij verder in op het ontstaan van de basketbal sport.

Sportleraar uit Springfield

In 1891 werd het basketbal uitgevonden door James Naismith. De docent aan het opleidingsinstituut YMCA in Springfield verdeelde zijn klas van 18 studenten in twee teams van negen. De bedoeling was om een indoor spel te creƫren waar techniek en behendigheid nodig was. De eerste basketbalwedstrijd werd nog gewoon gespeeld met een voetbal die in en perzik mand werd geworpen.

Ontwikkeling van de sport

De sport werd gedurende de jaren 20 van de 20e eeuw steeds populairder. Zo ontstonden er al professionele ploegen in deze periode. Helaas werd de sport nog niet zo goed georganiseerd in deze tijd. De wedstrijden werden bijvoorbeeld gegeven in danszalen of schuren. Dit is met de komt van de National Basketball Association (NBA) veel professioneler geworden.
In Nederland ging de ontwikkeling een stuk slomer als in Amerika. Alhoewel de sport, mede door Lew Lake, een sportleider van het YMCA in Springfield heeft de sport in Nederland toch flink aan populariteit weten te winnen. De eerste jaren van het basketbal was in Nederland pas echt van de grond gekomen na de jaren 50. In 1955 heeft de NBB, de Nederlandse basketbal bond, koninklijke toestemming gekregen.

Heeft u alles?

Heeft u nog niet alle sportkleding, ballen en baskets in huis? U kunt deze producten gelukkig gemakkelijk bestellen bij BBT Shop, de specialist in basketbal artikelen. U kunt ook een bezoekje brengen aan de fysieke winkel van deze webshop. Wij zien uw bezoek graag tegemoet!

vrijdag 12 juli 2019

Boxspring kopen met comfortabele opbouw

Men kan een boxspring kopen om verschillende redenen. Na jarenlang te hebben geslapen op een traditioneel bed met lattenboden en matras vraagt u zich vast af wat er nou precies zo speciaal is aan het slapen op een boxspring. Wilt u een boxspring kopen? In dit artikel leggen wij de opbouw van de boxspring uit zodat u weet waar u op moet letten bij het proces van een boxspring kopen

Onderdelen van de boxspring

Een Boxspring bestaat uit drie onderdelen. Het onderstel is opgebouwd uit een bak met aantal veren die vaak gestoffeerd wordt opgeleverd. De boxspring heeft zijn naam dus ook te danken aan deze bak met veren. In het onderstel zit tevens al een matras verwerkt. Daarboven plaatst men een ander matras, dit noemt met het bovenmatras. Deze twee matrassen zorgen ervoor dat de boxspring extra luxe en uniek is. Tevens bestaat er een mogelijkheid nog een matras bovenop de boven matras te monteren, dit noemt men de topper en is vaak een optionele toevoeging maar geeft volgens gebruikers nog net dat beetje extra luxe.

Soorten boxsprings

Bij het proces om een boxspring te kopen moet men letten op de variant van de boxspring. Zo kent men de Amerikaanse boxspring en de Scandinavische boxspring. De Amerikaanse boxspring bestaat uit het onder- en bovenmatras waarbij de topper is ingebouwd in het bovenmatras. De Scandinavische boxspring inclusief topper heeft drie lagen. Let hier dus als u een boxspring wilt kopen. Daarnaast bestaat er een optie om een elektrische boxspring te kopen. Deze boxsprings kennen een onderstel die u elektrisch kunt verstellen waardoor u het bed makkelijk versteld naar wens. U kunt vandaag te dag legio elektrische boxsprings kopen, zo bestaan er boxsprings met een handbedieningskastje en draadloze afstandbedieningen.

Waarom moet u een boxspring kopen?

U zal zich wel afvragen waarom deze opbouw u moet overtuigen om een boxspring te kopen. Het onderstel van het bed kent veel open ruimtes, wat de ventilatie van de ten goede komt. Door deze ventilatie kan het vocht razendsnel verdampen. Tevens bieden de meerdere matrassen een optimale ondersteuning zodat u een perfecte nachtrust kunt ervaren.

vrijdag 5 juli 2019

Waarvoor investeren mensen in duurzame meubels?

Als u op zoek bent naar robuuste meubels dan bent u bij Cedge Meubel op het juiste adres. Want Cedge Meubel is namelijk de vooruitstrevende leverancier van duurzame
robuuste meubels
. Maar waarom kiezen mensen er steeds vaker voor om duurzame meubelen aan te schaffen?

Wat is de motivatie?


Je ziet dat er steeds meer mensen zijn die ervoor kiezen om duurzame meubelen aan te schaffen voor in hun woning, want er zijn meerdere redenen waarom mensen zich massaal storten op de duurzame markt. Het is namelijk zo dat mensen graag hun steentje willen bijdragen aan het klimaat en het milieu. Daarom wordt er steeds vaker op een bewuste wijze gekozen om duurzame robuuste industriƫle meubelen aan te schaffen. Want als je als verkopende partij duurzame meubelen verkoopt dan draag je als onderneming ook een bijdrage aan het milieu. Over de gehele linie zie je dat zowel de kopers, als verkopers van meubilair in Nederland hun steentje bijdrage aan de ontwikkeling van een schoon klimaat. Maar wat voor soorten duurzame meubelen kan je dan zoal verkrijgen?

Duurzame meubelen


Door de verandering in de moderne consumentenmarkt, zie je dat steeds meer consumenten zich bewust worden van de duurzame producten die de revue passeren. Daarom wil de consument steeds vaker duurzame producten aanschaffen en duurzaam meubilair valt ook onder deze categorie. Als je kijkt naar de meubel specialist Cedge Meubel, dan zie je dat zij een vooruitstrevende partij zijn die zich hebben ontwikkeld als de specialist op de duurzame productie van meubilair. Want door duurzame producten te fabriceren zorg je als onderneming voor minder afval en worden materialen hergebruikt. Dit zorgt namelijk voor minder druk die ontstaan op het milieu. Als je ook wilt overstappen naar duurzame meubelen en het milieu wilt helpen, wacht dan niet langer en bekijk ons uitgebreide duurzame assortiment op de online webshop!