vrijdag 1 maart 2019

De materialen van een hoeslaken


De materialen van een hoeslaken

Hoeslakens zijn beschikbaar in verschillende materialen. Het is verstandig wat je persoonlijke voorkeur is voordat je een nieuw hoeslaken gaat aanschaffen. Ga je voor verkoelend katoen of voor de warmte van flanel? Het materiaal bepaalt hoe een hoeslaken aanvoelt en is dus medebepalend voor jouw slaapcomfort. Alle materialen hebben voordelen en nadelen. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van verschillende stoffen.

Katoenen hoeslaken

Er zijn drie verschillende katoenen hoeslakens. Een normaal katoenen hoeslaken voelt koel en zacht en is sterk vocht absorberend en ademend goed. Hierdoor is het ideaal voor alle seizoenen. Een nadeel is dat het niet erg elastisch is.

Naast gewoon katoen heb je ook percale katoen. Deze soort voelt koel en luxe aan. Het is een fijngeweven katoen met een hoge draaddichtheid en is perfect voor in de zomer of voor mensen die het snel warm hebben. Net zoals gewoon katoen is het alleen niet erg elastisch.

Als laatste heb je nog katoen-satijn. Dit voelt ook koel aan en voelt daarnaast glad. Het is fijner geweven dan percale katoen en is daardoor ook fijn voor in de zomer. Het heeft een subtiele luxe glans. Ook katoen-satijn is niet erg elastisch.

Andere stoffen

Naast de bovenstaande katoenen zijn er nog andere stoffen voor hoeslakens. De eerste is flanel. Een flanelle hoeslaken voelt warm en zacht aan en heeft een donsachtig laagje. Flanel is ideaal voor in de winter en voor mensen die het snel koud hebben.

Jersey stof voelt zacht en dik aan en is strijkvrij. Daarnaast is het goed vocht opnemend en door de stretch eigenschap heeft het een goede pasvorm om het matras. Een andere stof is jersey lycra. Deze voelt net als gewoon jersey zacht aan. De toevoeging van lycra zorgt voor nog meer stretch en een betere pasvorm.

De laatste stof is badstof. Badstof is een mix van katoen en polyester en voelt zacht en warm aan. Badstof is sterk vocht opnemend en ideaal voor in een kinderbed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten