dinsdag 17 maart 2020

Betaalmethodes op AliExpress

Er zijn vaak veel vragen over hoe er betaald kan worden op AliExpress. Het verschilt namelijk ook per land welke betaalmethodes er zijn. Hier worden de meest gebruikte mogelijkheden besproken. Voor meer informatie over de betaalmethodes en problemen die zich voor kunnen doen, kan je kijken op AliExpress Infosite Nederland .

Ideal

Ideal is in Nederland een veel gebuikte betaalmethode. Het is zeer eenvoudig te gebruiken waardoor er weinig problemen kunnen ontstaan.
AliExpress iDeal betalen kan door de gebruikelijke stappen te volgen. Tot het punt dat je een betaalmethode moet kiezen, vanaf hier werkt het iets anders.
  1. Klik op de optie ‘Other payment methods’. Kies voor other payments.
  2. Klik op ‘Confirm and play’
  3. Er verschijnt een popup in beeld. Hier kan de regio gekozen worden. Stel de regio in op Nederland.
  4. Selecteer Ideal.
  5. Vul je persoonlijke gegevens in.
Vanaf hier kan de gebruikelijke betaalmethode gevolgd worden die wij in Nederland van Ideal gewend zijn.

PayPal

PayPal is over de hele wereld een veel gebruikte betaalmethode. Sinds 2017 kan er ook met dit systeem op AliExpress betaald worden. Toch is er vaak onduidelijkheid over deze methode AliExpres Paypal betalen . Dit komt omdat niet elk product via PayPal afgerekend kan worden. Wanneer je een product plaatst in het winkelmandje en er staat een PayPal icoontje bij, dan kan er afgerekend worden met PayPal.
Doordat AliExpress met verschillende leveranciers en verkopers werkt, zijn de betaalmethodes niet altijd hetzelfde. Een leverancier of verkoper bepaald zelf of het gebruik maakt van PayPal.

Achteraf betalen

Sinds kort is het ook mogelijk om AliExpress achteraf pas te betalen. Doordat er een samenwerking is aangegaan met Klarna, een Zweeds bedrijf die gespecialiseerd is in de afterpay methode, kan AliExpress dit aanbieden.
Vanaf het moment dat het pakketje verzonden is, heb je 14 dagen de tijd om te betalen. Het komt vaak voor dat het pakketje dan nog niet geleverd is. Wanneer dit het geval is, kan er een uitstel aangevraagd worden via de app.
Er zijn nog meer mogelijkheden om te betalen op AliExpress. Voor meer informatie over de betaalmethodes, verwijzen wij je naar de website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten