dinsdag 17 december 2019

Verzending in AliExpress: Hoe lang duurt een verzending?

Het is algemeen bekend dat een pakketje van AliExpress lang duurt voordat het is aangekomen bij je thuis. AliExpress Infosite Nederland legt jou graag uit welke bestellingen langer duren en hoe lang het duurt voordat een pakket van AliExpress arriveert. Daarbij geven we jou natuurlijk ook informatie over de AliExpress invoerrechten .

Verwerkings- en levertijd van AliExpress

Om te begrijpen hoe lang een AliExpress-bestelling zal duren, is het belangrijk om te weten hoe de verzendingen werken op deze beroemde marktplaats. Zodra je de betaalknop hebt geklikt en de betaling is bevestigd, begint de verkoper van het product de bestelling voor te bereiden. Dit kan soms uren of meerdere dagen duren. Dit is afhankelijk de grootte van je bestelling. Vervolgens kan je zien hoeveel tijd de verkoper vraagt om de bestelling voor te bereiden. Tot slot krijg je een melding dat het pakket is verzonden. Dat is het moment wanneer de levertijd begint.
NB: Het kan zo zijn dat de verkoper de bestelling niet verzendt. Zodra dit het geval is, krijg je het betaalde bedrag terug.

Hoe lang duurt het voordat een AliExpress-pakket arriveert?

Bij het kopen van een product geeft de verkoper een schatting van de levertijd. Dit is een schatting die niet altijd accuraat is. De werkelijke tijd die het duurt voordat een pakket arriveert, is afhankelijk van verschillende factoren: verzendmethode en het land van bestemming.

Verzendmethode

Als je een product hebt gekocht dat door een particuliere koerier (DHL, Seur, FedEx en UPS) wordt verzonden, komt je pakket binnen een recordtijd aan. Het kan zo zijn dat je douanekosten moet betalen. Voor alle andere verzendmethoden varieert de tijd. Afhankelijk van het land waar je vandaan komt, kan AliExpress deals hebben met lokale koeriers. Hierdoor zijn de verzendingen sneller.

Land van bestemming

AliExpress verzendt producten overal ter wereld, maar land van de bestemming heeft invloed op de verzendtijd. Landen waar veel bestellingen worden gedaan en die een goede postdienst hebben, zullen sneller arriveren. De bestellingen van AliExpress duren meestal drie tot vier weken om aan te komen, maar de beschermingstijd is zestig dagen. Daarnaast kan de tijd van het jaar ook invloed hebben op de verzendtijd van je pakket. De bestellingen kunnen langer duren in tijden dat veel bestellingen worden gedaan, zoals tijdens beroemde feestdagen.