woensdag 28 augustus 2019

Fiets kopen en het ontstaan van fietsen

Wilt u een toevallig een fiets kopen? Een fiets kopen doet u gemakkelijk bij Atlas Fietsen. Op de website van atlas fietsen kunt u gemakkelijk het gehele aanbod van fietsen bekijken. Tegenwoordig is het straatbeeld gevuld met enorm veel fietsen. Dit is natuurlijk niet altijd het geval geweest .in dit artikel zullen wij daarom wat meer gaan vertellen over de geschiedenis van de fiets!

De loopfiets

De allereerste fiets werd ontworpen in 1790. De twee wielen van de fiets zaten aan elkaar vast. Dit betekend dat men niet kon sturen met de fiets. De Loopfiets werd na verloop van tijd steeds verbeterd. Zo ontstond er een frame, wielen en een eenvoudig zadel. Daarnaast zat er al een rem op de fiets. De loopfiets had geen trappers. Dit betekende dat de rijder zich voor moest bewegen door zich af te zetten aan de grond. Het eerste exemplaar van de beter ontwikkelde loopfiets werd in 1817 gebouwd. Deze loopfiets heette de vélocipède. de loopfietsen waren tamelijk gevaarlijk. Alhoewel de gebruikers de voeten op de grond hielden was het best een kunst om jezelf op dit type fiets te balanceren. Mensen vonden dit ook vervelend en er kwamen steeds meer driewielers op de markt om dit probleem weg te nemen.

De moderne fiets

De eerste fiets die leek die op de moderne fiets werd pas in 1865 voor het eerst ontstaan. Deze fiets was ook een tweewieler en had een ijzeren frame en wielen. Aan de voorwielen van de fiets werden twee trappers gemonteerd. Dit werkte dus niet volgens een kettingconstructie. Daardoor was de snelheid van de fiets afhankelijk van de grootte van het voorwiel. Zo ontstond ook de zogeheten hoge bi. Een fiets met een enorm groot voorwiel. De eerste fiets met kettingaandrijving ontstond in het jaar 1868.

dinsdag 20 augustus 2019

Soorten bodems boxspring kopen

Ga jij een boxspring kopen? Dan is het slim om dit artikel te lezen. Dit artikel geeft namelijk inzichten in de verschillende soorten bodems. Het is namelijk belangrijk dat je een boxspring bodem kiest die geheel bij je behoeftes passen. Het is namelijk zo dat slaapcomfort belangrijk is en dat goed slapen vele voordelen heeft. Dus ga jij een boxspring kopen is het slim om van te voren dit artikel door te lezen.

Bonellpocketvering

Het is belangrijk om een goede nachtrust te hebben en dat maakt de keuze voor de juiste vering belangrijk. Deze alinea gaat over de bonellpocketvering. Deze vering bestaat uit spiraalveren die door middel van een staaldraad met elkaar verbonden zijn. Dit is een ietwat simpelere uitvoering van de bodem.

Pocketvering

Een boxspring met pocketvering bestaat uit verschillende veren zakjes die allemaal los van elkaar verpakt zijn. Dit zorgt voor een optimale verdeling van het gewicht.

Elektrische bodem

Het is mogelijk een boxspring aan te schaffen die elektrisch verstelbaar is. Dit is mogelijk bij zowel een bonell- en een pocketvering. Het voordeel van een boxspring die elektrisch verstelbaar is dat je een ultieme houding aan kunt nemen. Het is dus een groot voordeel voor het slaapcomfort.

Verschil

Het is belangrijk om voordat je een boxspring gaat kopen het verschil in kaart te hebben van de bonell- en pocketveringbodems. Het verschil zit voornamelijk in de ondersteuning van het lichaam. Het is namelijk zo dat een bonellvering bestaat uit één staaldraad waardoor het lichaam op iedere plaats hetzelfde ondersteund wordt. Een pocketvering heeft dit niet. Door de losse veringen bewegen de veringen mee met het lichaam. Dit zorgt voor de ultieme ondersteuning waar nodig. Het volgt namelijk de contouren van het lichaam.
Al met al is een boxspring een heerlijk bed wat veel slaapcomfort kan bieden. Dit zorgt voor een goede nachtrust wat op zijn beurt weer zorgt voor betere prestaties. Neem een kijkje op de website van Boxspring Gekte.